Royal IHC ontwerpt en levert baggerinstallaties voor Van Oord

Royal IHC heeft de opdracht gekregen voor het ontwerp en de levering van de complete baggerinstallaties voor twee nieuwe LNG-aangedreven sleephopperzuigers van Van Oord. De baggerinstallaties worden geleverd voor de twee 10.500 m3 TSHD’s die Van Oord momenteel bouwt in Singapore.

Foto: Royal IHC
Foto: Royal IHC

Twee zuigbuisinstallaties

“We zijn verheugd dat Van Oord IHC vertrouwt om dit cruciale baggermaterieel voor zijn nieuwe schepen te leveren”, zegt Dave Vander Heyde, CEO van IHC. De order omvat twee zuigbuisinstallaties met geïntegreerde onderwater baggerpompunit, vier extra onboard baggerpompen en zes jetpompen.

Curve-technologie

De installaties zijn op maat gebouwd met de modernste technologie en volledig geïntegreerd in het ontwerp van de nieuwe schepen. De pompen zijn uitgerust met de nieuwste Curve-technologie. De Curve-waaier, met zijn innovatieve vorm en bladkromming, zorgt ervoor dat de pompen uitstekende zuigeigenschappen hebben tijdens de lange levensduur van het product.

Balans tussen gewicht, robuustheid en onderhoudsgemak

Deze order is het resultaat van intensieve samenwerking tussen de projectteams van Van Oord en IHC waardoor het ontwerp goed is afgestemd op de specifieke vereisten van Van Oord. Door de jarenlange operationele ervaring en technische knowhow van IHC en Van Oord te combineren, heeft het ontwerpteam de optimale balans tussen gewicht, robuustheid en onderhoudsgemak weten te vinden.