Ruim 65 kilo cocaïne verstopt in ananassen

De politie heeft de afgelopen weken samen met Belgische autoriteiten in totaal 68,5 kilo cocaïne aangetroffen in containers vol ananassen. De containers met ananassen arriveerden de afgelopen weken afzonderlijk van elkaar via Antwerpen vanuit Costa Rica en hadden Geldermalsen als bestemming. De cocaïne die werd aangetroffen was “waanzinnig inventief verpakt” volgens Teamleider Aart-Jan van het flexteam uit Oost-Nederland.

Op 16 juni kreeg de politie een tip binnen over een container waar cocaïne in verstopt zou zitten met bestemming Geldermalsen. Het flexteam van politie Oost-Nederland is ingezet om de partij in zicht te houden. De container is van Antwerpen naar een importbedrijf in Geldermalsen gegaan. Daar is op 19 juni een inval gedaan waar 32 kilo cocaïne is aangetroffen in 40 ananassen. De lading zat verpakt in een totale lading van 21.500 kilo ananassen.

Vier personen aangehouden
Er zijn 4 personen aangehouden, 3 mannen en een vrouw. Twee van de mannen, van 25 en 42 jaar uit Geldermalsen, zijn na verhoor aangehouden als verdachten en in beperkende omstandigheden in bewaring gesteld.

“Elke ananas van de 21.500 kilo is in Geldermalsen door onze handen gegaan, we wilden geen grammetje cocaïne missen. Ook de verpakkingen, dozen en pallets zijn grondig onderzocht” vertelt Aart-Jan. “De 32 kilo die we in Geldermalsen uit de ananassen haalden, waren er zo vernuftig in geplaatst dat we uren bezig waren. Door de bijzondere manier van verpakken, hebben we ook veel geleerd.”

En nog eens 36,5 kilo cocaïne gevonden
Op dinsdag 27 juni werd een nieuw gearriveerde container onderzocht. Er werden 42 geprepareerde ananassen aangetroffen met 36,5 kilo cocaïne in de lading met eveneens 21.500 kilo ananassen.

Alle cocaïne is in beslag genomen en vernietigd. De overige kilo’s ananassen waren na onderzoek niet meer geschikt voor consumptie en moesten worden vernietigd.