Schippersechtpaar dronken achter het roer

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft dinsdag 31 januari in Terneuzen een schippersechtpaar aangehouden omdat ze beide onder invloed van alcohol hun schip bestuurd hadden. Naast een proces-verbaal kregen beide een vaarverbod opgelegd.

De Waterpolitie van het KLPD kreeg omstreeks 22.45 uur van de Verkeerspost Terneuzen de melding dat een binnenvaartschip op het Kanaal van Gent naar Terneuzen, bij het verlaten van de Zevenaarhaven, een daar gemeerd liggend zeeschip had geraakt. Bovendien vermoedde men dat de schipper onder invloed van alcohol was. Het schip was inmiddels op aanwijzing van Rijkswaterstaat afgemeerd bij de sluis. Toen de Waterpolitie ter controle aan boord van het Belgische binnenvaartschip kwam, troffen ze daar een man en vrouw aan die volgens de alcoholtest inderdaad teveel alcohol genuttigd hadden. Zij verklaarden dat de man na vetrek achter het roer had gestaan maar dat de vrouw het sturen had overgenomen toen een defect aan de boegschroef was geconstateerd. De man trachtte toen het defect te verhelpen.

De man en vrouw uit het Belgische Gent, beiden 49 jaar oud, werden aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Daar bleek uit de ademanalyse dat de man en vrouw een alcoholgehalte van respectievelijk 2,2 en 1,1 promille in hun bloed hadden. Dat is ruim boven de 0,5 promille die wettelijk maximaal is toegestaan. Naast een proces-verbaal kreeg de man een vaarverbod voor de duur van 12, en de vrouw van 6 uur opgelegd.

Meer… Korps Landelijke Politiediensten