Schout & Schepenen race 2015 met Kirsten van der Kolk

Schout & Schepenen race dit jaar in teken van watersport ontwikkeling, de Deltawerken en doorzettingsvermogen. Ook dit jaar doen wederom meer dan 20 verschillende gemeentebesturen in de Zuidwestelijke Delta, vertegenwoordigd door burgemeester en wethouders mee aan de inmiddels 9e Schout & Schepenen race op de Krabbenkreek. 13 juni varen zij op historische zeilschepen zoals Hoogaarzen, Hengsten en Schokkers. Tijdens Hét Palaver, worden zij bijgepraat over actualiteiten in de watersport in het Deltagebied en de Deltaroute. Olympisch roeikampioene Kirsten van der Kolk zal haar verhaal doen over de weg naar goud, een verhaal waarbij doorzettingsvermogen een rode draad is. In de middag geeft zij een roeiclinic voor kinderen in de haven van Sint-Annaland.

Watersport
De Schout & Schepenen race is een unieke bijeenkomst in zijn soort. Nergens anders besteden zoveel bestuurders gezamenlijk een gehele zaterdag aan het belang van watersport in relatie tot economische ontwikkeling. De Schout & Schepenen race beoogt het van gedachten wisselen tussen burgemeesters en wethouders uit de Zuidwestelijke Delta en alle watersport stakeholders over de kansen en ontwikkelingen in het watersportgebied, de Zuidwestelijke Delta.

Wedstrijd
Na het sprekers-programma van Hét Palaver zullen alle bestuurders zich voor de wedstrijd inschepen aan boord van authentieke platbodems. De gemeente Borsele won vorig jaar de Schout & Schepenen race bokaal. Deze bokaal wordt in de ochtend van de Schout & Schepenen race officieel teruggegeven zodat deze aan het eind van de dag door commissaris van de Koning Han Polman feestelijk overhandigd kan worden aan de nieuwe winnaar.

Samenwerkende organisaties
De Schout & Schepenen race wordt georganiseerd in gezamenlijkheid met de host gemeente Tholen, de co-host gemeenten Drimmelen, Goeree-Overflakkee en Steenbergen en wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de provincies Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland, de regionale ontwikkelingsmaatschappijen REWIN en NV Economische Impuls Zeeland, Rijkswaterstaat, Natuur- en Recreatieschap Zuidwestelijke Delta, Mariteam Shipyard, KWS Infra BV, DRV Accountants & Adviseurs, Waterrecreatie Nederland, Van Dantzig Communicatiepartners en de Water Sport Vereniging Sint-Annaland.

Meer… www.schoutenschepenenrace.nl