Seajacks Hydra jack-up platform in anderhalve week inbedrijf gesteld bij Damen Shiprepair Rotterdam

Seajacks Hydra commissioned in under 10 days (1)

De Seajacks Hydra, een jack-up platform van Seajacks UK Ltd., is binnen anderhalve week volledig inbedrijf gesteld bij Damen Shiprepair Rotterdam, dat onderdeel is van Damen Shiprepair & Conversion Group. Een zwareladingschip, met aan boord het Seajacks Hydra platform, voer op 19 juli de haven van Rotterdam binnen. Op 22 juli werd het platform naar de kade van de reparatiewerf gesleept. De tijdsdruk was hoog omdat het schip 1 augustus door moest naar een project van Seajacks. Ondanks de onverwachte komst en de strakke planning is het platform op tijd afgeleverd.

Het uit te voeren werk omvatte onder andere het installeren van vier azimuth thrusters (roerpropellers). De Seajacks Hyrda hief zichzelf daartoe aan de kade 8 meter omhoog, waarbij duikers het proces en de conditie van de bodem in de gaten hielden. Het heffen van schepen is maar op een beperkt aantal plaatsen in de Rotterdamse haven toegestaan. Voor het heffen of ‘up-jacken’ van schepen moet de bodem in kaart zijn gebracht en moet men over informatie beschikken omtrent diepte, laagopbouw en grond belasting.

Het platform zou in eerste instantie inbedrijf gesteld worden bij een ander reparatiebedrijf in de haven van Rotterdam. Maar op het laatste moment had dit bedrijf geen locatie beschikbaar. Damen was echter in staat een locatie beschikbaar te stellen en in zeer korte tijd het platform vóór de deadline bij de klant af te leveren.

Verschillende afdelingen van Seajacks zijn nauw betrokken geweest tijdens het reparatieproces. Zo werkte de Rotterdamse reparatiewerf samen met de afdelingen; Logistiek, Inkoop, Technisch Onderhoud en de Contractafdeling. Daarnaast assisteerde Seajacks bij de mobilisatie en toevoer van benodigd materiaal. Seajacks is een reguliere klant bij Shipdock Amsterdam, ook onderdeel van Damen, en beide bedrijven rekenen op een goede voortzetting van de samenwerking.

Meer… Damen

Related news

List of related news articles