Sinnautic Dokkum levert Bosnië boten

Dokkum – Het Fries-Brabantse bedrijf Sinnautic levert deze maand vier patrouilleboten aan de grenspolitie in Bosnië-Herzegovina. Net als negen andere Oost-Europese landen treedt Bosnië-Herzegovina binnenkort toe tot de Europese Unie.

 

De vaartuigen zullen worden gebruikt om de nieuwe Europese grenzen te bewaken. Het betreft een opdracht van de Verenigde Naties, die het materiaal voor de grensbewaking levert. Bosnië-Herzegovina zorgt zelf voor het personeel dat de vaartuigen gaat bemannen.

 

Een mooie opdracht, vindt Douwe Oberman van Sinnautic, die vanuit Dokkum promotie, verkoop, klantencontact en export van het bedrijf regelt. ,,De Verenigde Naties of een andere donor stelt voor dit soort opdrachten telkens een open inschrijving in. Het bedrijf dat het meest geschikt is voor het te bouwen type vaartuig en tegen de beste voorwaarden, krijgt de order.”

 

Sinnautic is gespecialiseerd in de levering van nautische transportmiddelen, met name visserijschepen, ferries, brandblusboten en politiepatrouillevaartuigen. Sinnautic heeft acht man personeel in dienst. Dit jaar hoopt men een omzet te realiseren van 1,5 miljoen euro.

Bron: Friesch Dagblad, 04-05-2003;