Sleper Dutch Pride naar Kazachstan

SCHARENDIJKE – Dutch Pride is de naam van de nieuwe sleepboot die in opdracht van het Scharendijkse sleepvaartbedrijf FJN Hubregtse van den Berge is gebouwd bij scheepswerf Kooiman in Zwijndrecht. De twee dochters Jeanine en Mariëlle van eigenaar M. Hubregtse van het sleepvaartbedrijf doopten afgelopen weekend de nieuwe sleper in de haven van Scharendijke, waarna de feestelijke proefvaart werd ingezet.

Hubregtse (62) is opgegroeid binnen de scheepvaart. Als jonge kerel was hij eerst twee jaar betrokken bij de kustvaart en sinds zijn achttiende zit hij in de sleepvaart. Hij runt inmiddels meer dan een kwart eeuw zijn eigen sleepvaartbedrijf. Deze sleepvaartonderneming werkt vooral in opdracht van baggeraar Boskalis op veel verschillende plekken ter wereld. Zo werden er veel opdrachten uitgevoerd in Denemarken en een aantal in Nigeria. De laatste jaren worden de sleepboten van Hubregtse vooral ingezet in Kazachstan bij de onderzoeken naar olie in die contreien.

Opdrachten
Hubregtse van den Berge liet nog maar twee jaar geleden ook een nieuwe sleper bouwen, de Dutch Pioneer. De hoeveelheid opdrachten in Kazachstan gaf aanleiding daar binnen korte tijd de Dutch Pride aan toe te voegen. De nieuwe sleper wordt ingezet zowel voor opdrachten van Boskalis als voor de Griekse maatschappij Argirodon.

Bron: PZC.nl, 27-05-2003;