Tijdelijke sluiting van het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers

  • binnenland

ReddingmaatschappijMuseumRijkers

De verbouwing van de schouwburg in de panden naast het Reddingmuseum is al een tijd aan de gang, maar begin november zal ook de noodzakelijke verbouwing in het museum gaan beginnen.

De entree en de benedenverdieping zullen een grondige verbouwing krijgen, en een gedeelte van de collectie zal vervangen worden. Er zullen spectaculaire nieuwe onderdelen in het museum komen, en ook zal de ‘blijvende’ collectie een opknapbeurt krijgen. Het museum hoopt begin juni haar deuren weer te kunnen openen en met een nieuwe, frisse uitstraling, het publiek weten te betoveren.

Maar, voordat het zover is, wilt het museum u de ultieme gelegenheid geven nog een blik te werpen in het ‘oude’ museum, voordat haar deuren sluiten op zondagavond 2 november a.s.. Het museum heeft enkele bijzondere ‘sluitings-acties’:

  • Grote uitverkoop van museum-artikelen, boeken, vuurtorentjes, pennen, puzzels, bouwplaten van reddingboten, kaarten (ook kerstkaarten!) en veel andere leuke artikeltjes kunt u nu tegen een spotprijsje kopen! Alle inkomsten komen weer ten bate van het nieuwe museum, dus kom gerust even kijken! De winkel zit in de hal, en kunt u ook los van het museum bezoeken.
  •  Op 15 oktober van 14.00 uur tot 16.00 uur is het weer herfstvakantie-kindermiddag!

Tijdens deze middag zijn er gratis knutselactiviteiten, en hebben kinderen gratis toegang!

  • In de allerlaatste week, van 27 oktober tot en met 2 november zijn alle kinderen die museuminspecteur willen worden van harte welkom om gratis het museum te bezoeken, en kans te maken op hele gave prijzen! Wil je vast kijken hoe dat werkt, museuminspecteur worden? www.museumkids.nl/museuminspecteurs

Daarnaast is er voor alle kinderen een leuke, gratis kinderspeurtocht te doen.

  • In de allerlaatste week, van 27 oktober tot en met 2 november is de entreeprijs voor alle volwassenen slechts €1,-.

Maak nu van de gelegenheid gebruik om nog even te kijken hoe het museum er voor de verbouwing uit ziet!
Tot ziens in het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers!

Related news

List of related news articles