Twee aanvaringen op de Westerschelde

Dinsdag zijn er twee aanvaringen geweest op de Westerschelde. Er vielen geen gewonden maar wel schade gevaren. Er was een botsing tussen een Deense kleine kustvaarder Dan Fighter van 64 meter lengte en het containerschip Maersk Genoa van 337 meter. En later op de dag vaarde de Multipurpose Heavylifter BBC Sapphire van ruim 153 meter in de Zandvlietsluis de afgemeerde sleepboot Lieven Gevaert aan van 30 meter en ‘plette’ de boot tussen wal en schip.

De kleine kustvaarder Dan Fighter heeft de Maersk Genoa aan bakboord zijde aan de achterkant geramd. De kustvaarder heeft zelf nagenoeg geen schade maar de scheepswand van het containerschip is boven de waterlijn open ‘gesneden’. Het vermoeden is dat de kustvaarder te dicht de Maersk Genoa passeerde en aangezogen werd, zo meldt het Gazet van Antwerpen.

Later in de middag vaarde de Multipurpose Heavylifter BBC Sapphire de afgemeerde sleepboot Lieven Gevaert aan in de Zandvlietsluis. De Heavylifter heeft de sleepboot ernstig beschadigd. De bemanning van de sleepboot was aan boord, maar bleef ongedeerd.

 

Photo:

Related news

List of related news articles