Twee nieuwe Damen tugs voor het nieuwe Panamakanaal

De Meyer’s Group, een maritieme dienstverelener in Panama heeft twee Damen ASD 2913 Tugs bestelt om aan hun vloot toe te voegen. De sleepboten zullen worden ingezet in het nieuwe Panamakanaal en gaan ‘Arcangel San Rafael’ en ‘San Gabriel Arcangel’ heten. In mei en augustus worden de sleepboten opgeleverd.

De sleepboten voldoen aan de eisen van de Panama Canal Authority en hebben een trekkracht van minstens 80 ton. Met de nieuwe boten telt de vloot van Meyer’s Group 11 sleepboten. Zes daarvan zijn gebouwd door Damen.

Meyer’s Group kocht in 2012 drie sleepboten bij Damen.  Michel Mittelmeyer, CEO Meyer’s Group: “Wij willen een hele nieuwe vloot voor in Panama. Met de uitbreiding van het Panamakanaal zien we veel meer activiteiten. En hoewel er misschien minder feederschepen zijn, worden deze vervangen door mega containerschepen en tankers vandaar dat wij sterkere en veelzijdige sleepboten nodig hebben. De Damen ASD 2913 is topkwaliteit, heel wendbaar, veilig en comfortabel voor de bemanning.

 

 

Photo:

Related news

List of related news articles