Uniek bezoek aan Offshore Windpark Egmond aan Zee

Uniek bezoek aan Offshore Windpark Egmond aan Zee

Een lang gekoesterde wens van de VVM-sectie Energie gaat in vervulling: op donderdag 25 augustus 2011 brengen we een bezoek aan het Offshore Windpark Egmond aan Zee, het eerste grote windpark voor de Nederlandse kust is gebouwd. Wie vaart er mee?

Windpark Egmond aan Zee bestaat uit 36 windmolens met ieder een vermogen van 3 MW. Samen leveren zij duurzame elektriciteit voor meer dan 100.000 huishoudens. Dat is vergelijkbaar met een gemeente als Eindhoven. Het park ligt 10 tot 18 kilometer uit de kust bij Egmond aan Zee. Het totale gebied van het park beslaat zo’n 27 km2. Bij helder weer is het park zichtbaar vanaf het strand.

Nevendoel van dit windpark is het opdoen van kennis en ervaring voor de verdere ontwikkeling van windenergie als duurzame energiebron. Het ministerie van Economische Zaken heeft het park om die reden ook benoemd als demonstratieproject. Het betreft een initiatief van Shell en Nuon onder de naam NoordzeeWind naar aanleiding van een tenderregeling. Op 18 april 2007 is het park in bedrijf gesteld door prins Willem-Alexander. Kijk voor meer informatie op: www.noordzeewind.nl

Het bezoek aan het Windpark zal plaatsvinden met een boot, die vertrekt vanuit de haven van IJmuiden, en in ca. 45 minuten naar het windpark vaart. De totale tocht zal ca. 3 à 4 uur duren, zodat aan boord voldoende tijd is voor een hapje, drankje en gesprekken over windenergie op zee. Vanwege de vakantieperiode is het mogelijk met het hele gezin te komen. Het bezoek is toegankelijk voor leden en niet-leden!

organisatie: VVM sectie Energie

datum: donderdag 25 augustus 2011

tijd: 12.00 – 17.00 uur

locatie: Trawlerkade 23, IJmuiden

kosten: VVM leden € 65,- / Niet leden € 115,- / Kinderen tot 18 jaar en studentleden € 25,- excl. BTW

Aansprakelijkheid

De activiteit geschiedt op eigen risico.

VVM is niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen van deelname aan deze boottocht.

Verdere informatie

De organisatie van deze bijeenkomst is in handen van de VVM Sectie Energie.

Aanmelden

Vanwege het unieke karakter van deze activiteit, vragen wij u om u voor 10 juni a.s. aan te melden. Voor het vastleggen van deze bootreservering hebben wij tijdig duidelijkheid over de aanmeldingen nodig.

Aanmelden is mogelijk via VVM activiteiten (eerst inloggen). Of u kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar bureau.[antispam][email protected]

Voorwaarden

Bij annulering na 18 augustus a.s. zijn de volledige deelnamekosten verschuldigd. De VVM kan vanwege weersomstandigheden deze bijeenkomst annuleren.

Bron: Vereniging van Milieuprofessionals / Noordzeewind.nl