Veel jongeren bezochten techniekfestival TECHxWORLD

Ondanks het onstuimige weer op 23 februari kwamen er zo’n 2.500 bezoekers af op techniekfestival TECHxWORLD in de Onderzeebootloods in Rotterdam. De bezoekers waren voornamelijk jongeren die zich kwamen oriënteren op de carrièremogelijkheden in de techniek, technologie en ICT. Tientallen bedrijven, waaronder Defensie, Joulz, SPIE en Tacon, gaven opdrachten en workshops om te laten zien met welke technische uitdagingen zij te maken hebben. Met het festival wil de organisatie het tekort aan technici in ons land terugdringen.

Vanaf 9.00 uur ’s ochtends stroomden de eerste honderden leerlingen al binnen. Direct werden zij opgevangen en aan het werk gezet als ‘Future TECHxChecker’. Met dit interactieve scholenprogramma gingen leerlingen langs de aanwezige bedrijven met vragen en opdrachten. Zo konden zij op een laagdrempelige manier kennismaken met de verschillende beroepen en uiteenlopende vormen van techniek. Docenten konden tegelijkertijd aansluiten bij de matchmaking tussen scholen en bedrijven.

TECHxWORLD was actief en divers
Bij Defensie mochten bezoekers in een F-35 simulator stappen die wordt gebruikt om piloten te trainen. De workshop van Hogeschool Rotterdam stroomde vol met jonge wereldverbeteraars die een robot ontwierpen om een mini ‘plastic soep’ op te ruimen. Ondertussen nam multi-technisch dienstverlener SPIE de jongeren door middel van een VR-bril mee naar een door hun ontworpen fabriek en imponeerde Comfort Partners met hun elektrische auto met laadpaal. Bezoekers konden daarnaast een klimrobot besturen, stroomstoringen verhelpen en ontsnappen uit de escaperoom.