VIDEO: Allergrootste 3D-geprinte boot ter wereld

Op 10 oktober heeft het Advanced Structures and Composites Center van Universiteit Maine hun 3D-geprinte boot ‘3Dirigo’ onthuld. De universiteit behaalde in 1 keer 3 Guinness World Records voor ‘s werelds grootste prototype polymeer 3D-printer, de grootste solide 3D-geprinte object en grootste 3D-geprinte boot. De boot is ruim 7,5 meter lang en weegt ruim 2200 kilo.

Bekijk de timelapse video waarin de boot in 72 uur geprint is.

Na afloop is de 3Dirigo getest op zeewaardigheid in de Ocean Engineering Laboratory, een offshore testfaciliteit uitgerust met een krachtige windmachine boven een golfbassin.

Voor de universiteit is dit een mijlpaal op het gebied van baanbrekend onderzoek en ontwikkeling op het gebied van composietmateriaal. Daarnaast is het ook een mijlpaal omdat er gebruik is gemaakt van de natuurlijke grondstoffen die in de staat Maine voorkomen. Hierdoor ontstaan innovatieve kansen in economische ontwikkeling voor de staat Maine maar ook daarbuiten.

Volgens een persbericht van UMaine is 3Dirigo niet eens het grootste object dat de 3D-printer van de school kan printen. De machine kan ruim 30 meter grote objecten printen van zo’n 7 meter breed en ruim 3 meter hoog.

Bekijk de highlights van het recordbrekende event op 10 oktober van Umaine.