VIDEO: Nieuw schip van Fugro

Op vrijdag 20 november is het nieuwe schip van Fugro, de ‘Fugro Scout’, gedoopt bij de Cruise Terminal Rotterdam. Volgens Paul van Riel (CEO Fugro) de mooiste plek die er is voor een doop van een schip.

Het schip is gedoopt door Marian Geise, vrouw van Joost Geise (Commercial Director Fugro Offshore Geotechnics). De ‘Fugro Scout’ is een Geotechnisch bodemonderzoekschip voor op zee.

De ‘Fugro’ scout is 83 meter lang en 20 meter breed en heeft plek voor 60 bemanningsleden. Ze kan tot 3000 meter onder de zeespiegel bodemonderzoek doen. Er is een groot laboratorium aan boord om direct testen uit te voeren. Doordat de werkzaamheden aan dek zoveel mogelijk zijn geautomatiseerd, wordt de veiligheid van de bemanning bevorderd. De ‘Fugro Scout’ is gebouwd in India dit jaar net als het zusterschip de ‘Fugro Voyager’ in 2013.

Fugro verzamelt en interpreteert gegevens over het aardoppervlak en de onderliggende lagen ter ondersteuning van opdrachtgevers bij het ontwerpen, bouwen, installeren, herstellen en onderhouden van hun infrastructuur. Fugro werkt vooral voor bedrijven in de olie- en gasindustrie en de bouw, zowel op zee als op land.

Meer… Fugro