Nathalie de Jongste en Coco Kossmann

VIDEO: Online sessie ‘Werken in Offshore Wind’

Bekijk de online sessie ‘Werken in Offshore Wind’ waarin de rode draad de energietransitie is, de uitdaging van onze generatie. Een uitdaging die voor enorm veel werkgelegenheid gaat zorgen. Alleen TenneT heeft al 1000 banen in de aankomende 3 jaar. In de offshore wind sector is er veel vraag naar personeel en dat gaat gezien de geplande windparken, alleen maar toenemen.

Nathalie de Jongste en Coco Kossmann

Op donderdag 10 december is de online sessie ‘s middags gelivestreamd vanuit het Kantoor van Navingo in Schiedam. Alles in het teken van ‘Werken in Offshore Wind’. Bekijk de interviews met Hans Scheefhals, Project Lead HVDC van IJmuiden Ver bij TenneT en Kelly van der Doelen, Senior Recruiter bij TenneT. Ook worden Floor Walterbos en Joris van Breukelen, studenten Elektrotechniek aan de TU Delft geïnterviewd. Naast de mooie video’s uit de offshore wind sector geeft ook offshore fotograaf Rene van der Kloet een mooie inkijk.

Ook veel vacatures bij toeleveranciers

“De afgelopen jaren zijn we al heel hard gegroeid als windsector. De komende jaren moeten we zelfs vervijfvoudigen in het aantal windmolens op zee. De laatste rapporten zeggen dat we tot aan 2030 zo’n 15.000 man nodig hebben in deze sector”, aldus Erik van Diest van de Nederlandse Wind Energie Associatie (NWEA) tijdens het online event. Tekst gaat verder onder de video.

View on Vimeo.

Erik van Diest vertelde dat naast de mensen die nodig zijn voor de aanleg van de windparken, ook veel toeleveranciers zoals Van Oord en Heerema bijvoorbeeld of recruiters zoals Oceanwide, hard op zoek zijn naar mensen om de projecten te realiseren.

Overtuigd van werken in Offshore Wind

Deelnemers hebben tijdens de online sessie een inkijk gekregen in deze avontuurlijke en innovatieve sector. En daarnaast inspiratie op kunnen doen voor carrière mogelijkheden.

Veel te doen bij TenneT

In de video’s van TenneT is te zien dat er de komende tijd heel veel te doen staat om het klimaatakkoord uit te voeren. Je krijgt een goede indruk van hoe groot de enorme projecten zoals Borssele, IJmuiden Ver en Hollandse Kust Zuid zijn.

Kelly van der Doelen, Senior Recruiter bij TenneT: “Bijdragen aan een duurzame wereld is een belangrijke motivatie om bij ons te komen werken”. Hans Scheefhals, Project Lead HVDC vertelt dat ze in de komende 3 jaar maar liefst 1000 vacatures hebben in verschillende fases en niveau’s. Kelly van der Doelen: “We moeten oplossingen bedenken voor een duurzamere wereld, en daar hebben wij mensen voor nodig die creatief zijn en buiten de gebaande paden kunnen lopen en denken.”

Chat Carrousel

In het laatste half uur van de sessie startte de chat carrousel. Hier gingen de bezoekers live in gesprek met onder anderen Hans Scheefhals en Kelly van der Doelen van TenneT en andere deelnemende bedrijven. In deze 1-op-1 video gesprekken konden deelnemers zichzelf presenteren aan een potentiële werkgever of vragen stellen aan de sprekers. Hans Scheefhals van TenneT: “Ik heb zelf zo’n 30 mensen gesproken die ik van gerichte informatie heb kunnen voorzien”.

Alles te zien op de On Demand pagina

Alles van de sessie is terug te kijken op de On Demand pagina van NavingoCareer.com. Alle video’s en interviews worden ook apart geplaatst.