VIDEO: Vierde Damen Stan Patrol voor Mexicaanse marine

SPa 4207

De Mexicaanse marine (Secretaria de Marina) en Damen Shipyards Group hebben in de eerste week van augustus een overeenkomst getekend voor een vierde Damen Stan PAtrol 4207. Het Nederlandse scheepsontwerp en scheepbouwbedrijf zal de Mexicaanse marine voorzien van het ontwerp en het materiaalpakket waarmee ASTIMAR1 (het Mexicaanse marine werf in Tampico) het patrouillevaartuig zal bouwen.

De Damen Stan Patrol 4207 is ontworpen voor het uitvoeren van patrouilletaken in de kustgebieden en de exclusieve economische zones. Andere klanten die in de regio werkzaam zijn met soortgelijke schepen, omvatten de marine en kustwachten van Jamaica, Barbados, de Nederlandse Antillen, Honduras, de Canadese kustwacht en de Amerikaanse kustwacht. De USCG (Amerikaanse kustwacht) heeft onlangs uit een serie van 58, vijf ‘Fast Response Cutters’ ontvangen voor de ‘Sentinel Class’, welke zijn gebaseerd op hetzelfde Damen Stan Patrol ontwerp.

Twee voorgaande patrouilleschepen, de ARM Tenochtitlan (PC-331) en de ARM Teotihuacan (PC-332) worden al in gebruik genomen door de Mexicaanse marine.

Dit Mexicaanse patrouilleschip is de vierde uit zijn klasse dat gebouwd wordt in Mexico. Net als bij zijn overige klanten, gebruikt Damen hier hun DTC-programma (Damen Technical Cooperation).

Meer… Damen