Vierde directielid voor Contargo

MarcelContargo

Het Duitse logistieke bedrijf Contargo GmbH & Co. KG heeft voor het eerst een directielid uit een ander land benoemd. Marcel Hulsker is sinds oktober de vierde directeur binnen de holding. De 45-jarige binnenvaartdeskundige uit Nederland gaat de positie van Contargo in de Benelux versterken.

„Met Marcel Hulsker hebben wij een groot kenner van de Nederlandse logistieke sector en de binnenvaart in de top van ons bedrijf opgenomen”, verklaart Thomas Löffler, directeur van Contargo GmbH & Co. KG en woordvoerder van de directie. „Deze uitbreiding van het directieteam onderstreept de betekenis van de Benelux-markt en zal de binnenvaart in ons trimodale netwerk verder versterken.“

Marcel Hulsker heeft jarenlange ervaring in de containerlogistiek. Hij begon zijn loopbaan in 1991 als medewerker bij rederij Alpina en werkte zich vervolgens bij Rhinecontainer op van assistent-dispatcher tot directeur. Na de overname door Contargo en de naamswijziging in Contargo Waterway Logistics B.V. bleef Hulsker directeur. Contargo voert sindsdien haar binnenvaartactiviteiten uit vanuit het Nederlandse Zwijndrecht. Het bedrijf verbindt per binnenschip de havens van Rotterdam, Amsterdam, Antwerpen en Zeebrugge met zijn eigen terminals langs de Rijn en zijn zijrivieren en in het Europese kanaalgebied. Tevens bedient het bedrijf de Noord-Franse markt vanuit Rotterdam en Antwerpen.

Marcel Hulsker krijgt ook de leiding over Contargo Network Service GmbH & Co. KG vanuit de Contargo-holding. Deze onderneming legt zich toe op het afwikkelen van het container-hinterlandverkeer binnen en buiten het Contargo-netwerk.

Verder is Hulsker mede-directeur van de in oktober 2014 opgerichte joint venture Transbox United BVBA met zetel in Antwerpen. Deze samenwerking tussen de Contargo containerdienst Transbox en United Container Transport richt zich op scheepstransporten over korte afstanden tussen zeehaventerminals en de achterlandterminals in het Rijn-Maas-Scheldegebied.

Meer… Contargo