Vingtor VSS voldoet aan ISO1458:2012

Theunissen

Onlangs is een nieuwe versie van het Sound Signal Reception System (VSS) van het merk Vingtor op de markt gebracht: VSS-V2. Zenitel Marine, de leverancier van communicatieapparatuur aan boord, zorgt er met deze nieuwe versie voor weer volledig te voldoen aan de relevante regelgevingen. Vingtor is het eerste merk met een Sound Signal Reception System dat ISO1458:2012 gecertificeerd is, door DNV.

DNV is op dit moment het enige certificeringbureau dat de nieuwe ISO regelgeving vereist. Zij zullen geen nieuwe certificaten uitgeven aan Sound Signal Reception systemen die niet aan ISO1458:2012 voldoen. Dat Vingtor het eerste certificaat sinds de wijziging heeft ontvangen, laat zien dat Zenitel Marine snel inspeelt op veranderingen in de markt.

Een geluidssignaalontvangstsysteem, beter bekend als Sound Signal Reception systeem, is een akoestisch, elektronisch navigatie-instrument dat geluiden van andere schepen of misthoorns opvangt. Ook van de nieuwe versie zijn zowel gehele systemen als reserveonderdelen beschikbaar bij Theunissen Technical Trading BV (TTT).

Meer… Theunissen