Vlettenproject 2009 officieel van start

Zaterdag 16 januari ging op het Technisch Paviljoen van Helinium VMBO te Hellevoetsluis het vlettenproject 2009 officieel van start. De voorzitter van Scouting Hellevoetsluis, de heer R. Lapré en docent Willem Broekhuizen ‘legden’ de eerste las.

Dit gebeurde in aanwezigheid van o.a. vertegenwoordigers van de sponsor (IRO, de brancheorganisatie van toeleveranciers voor de olie- en gas industrie) en heel veel enthousiaste leden van Scouting Hellevoetsluis en scholieren van het Helinium.

Wanneer de lelievlet af is wordt hij uiteindelijk overgedragen aan scouting Hellevoetsluis. Maar eerst vindt nog de ‘sloepenrace’ plaats tijdens de 6e editie van het ‘Loggerfestival’ in Vlaardingen, 19 t/m 21 juni 2009.

Het vlettenproject is een initiatief van Nederland Maritiem Land en is bedoeld om VMBO leerlingen kennis te laten maken met lassen en metaalbewerken en de maritieme industrie. Verschillende scholen uit de regio Rotterdam krijgen een vlettenpakket aangeboden en iedere school wordt door een maritieme brancheorganisatie gesponsord.

Naast een financiele bijdrage regelt de brancheorganisatie ook nog een andere ‘belevenis’ of activiteit voor de school. De IRO heeft voor klas 3 en 4 van het VMBO een bezoek aan het Baggermuseum te Sliedrecht georganiseerd. Daar loopt op dit moment de tentoonstelling ‘Olie, gas en……baggeren’.

Beta Techniek School
Het Helinium was deze week al eerder in het nieuws. Woensdag werd de school officieel aangesteld als ‘Beta Techniek School’ waarmee de school zich verbind aan de ambitie van 15% meer leerlingen in de sector techniek én uiteindelijk 15% meer doorstroom naar technisch mbo en/of het NT profiel in de havo te realiseren.

Dit project maakt deel uit van het Ambitieprogramma van Platform Beta Techniek. Het Platform Bèta Techniek heeft van de overheid de opdracht gekregen om te zorgen voor voldoende en kwalitatief goed opgeleide bèta’s en technici.

Bron: Nederland Maritiem Land, 02-02-2009;