Vuilwaterpompen in prima conditie

VuilwaterpompSeijsener

De gemiddelde vuilwaterpomp geeft weinig onderhoudszorgen en doet jarenlang probleemloos zijn werk. Dat blijkt uit een inspectieronde in Friesland afgelopen zomer onder een tachtigtal van deze pompen in Friesland.

Tijdens het watersportseizoen heeft de serviceafdeling van Seijsener Rekreatietechniek in opdracht van de Provincie Fryslân 82 locaties bezocht om de aanwezige pompen voor vuil- en/of oliehoudend afvalwater te checken op de juiste werking en waar nodig eventuele kleine reparaties uit te voeren. Het grootste deel van deze pompen is in de periode 1998-1999 geplaatst, dus inmiddels circa 15 jaar in bedrijf. Op een enkele uitzondering na was er geen contract voor jaarlijks onderhoud, dus de Seijsener servicemonteurs waren nieuwsgierig wat ze zouden aantreffen.

Ook na vijftien jaar
Het merendeel van deze meestal door Seijsener geleverde pompen hebben deze jaren zonder geregeld onderhoud uitstekend doorstaan, zo bleek. Bij enkele pompen werden kleine onderdelen vervangen. Echter, van de 82 locaties waren er 70 waarbij de pompen prima functioneerden en de servicemonteurs eigenlijk niets hoefden te doen.

Meer… Seijsener