Wärtsilä levert waterjets voor bouw fast ferry in Australië

  • buitenland

Wärtsilä heeft opnieuw een bestelling gekregen van Incat Tasmania Pty Scheepswerf in Hobart, Australië voor het leveren van waterjets en een controlesysteem voor de nieuwe fast ferry: KatExpress 3. KatExpress 3 wordt gebouwd door de Deense maatschappij Mols-Linien. De werf heeft eerder aangegeven waterjets van Wärtsilä te gebruiken voor een aantal fast ferry projecten. De laatste bestelling werd in november geplaatst.

De levering omvat vier Wärtsilä LJX 1500 SRI waterjets en een Wärtsilä Lipstronic controlesysteem en wordt volgens de planning in september 2016 aan Incat Tasmania geleverd.

Deze laatste order bevestigt de goede samenwerking en de sterke relatie tussen Wärtsilä en Incat Tasmania. Ook onderstreept het de betrokkenheid van Wärtsilä op de Australische markt.

“Incat en onze klant Mols-Linien zijn blijvend tevreden over de prestaties van de waterjets van Wärtsilä bij KatExpress 1 en KatExpress 2. Het was dus een logische beslissing dat ook voor de KatExpress 3 de Wärtsilä LJX 1500 SRI jets werden geselecteerd”, zegt Robert Clifford, voorzitter Incat.

KatExpress 3 is een 109 meter lange catamaran en heeft met een laadvermogen van 1000 ton capaciteit voor ongeveer 1000 personen en 411 auto’s, of een combinatie van auto’s, vrachtwachtwagens en bestelwagens. Naar verwachting wordt KatExpress 3 in maart 2017 afgeleverd.

Meer… Wärtsilä

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten