Waterbus vanaf 1 mei ook naar Schiedam

Waterbus, het grootste veerdiensten netwerk van Nederland vaart vanaf maandag 1 mei, tijdens de ochtend- en avondspits op werkdagen ook naar Schiedam. Hierdoor wordt het drukste gedeelte van lijn 18 (Heijplaat-RDM – St. Jobshaven) ontlast en komen er extra reismogelijkheden voor reizigers uit Schiedam en Vlaardingen.

Waterbus zet hiervoor de Aqua Fox in tussen de halte Rotterdam Heijplaat-RDM en de nieuwe halte Schiedam Maasboulevard.

Door de toevoeging van lijn 181 en aansluiting op RDM, wordt een directe verbinding gecreëerd van Schiedam aan de noordzijde van de Nieuwe Maas met Heijplaat-RDM aan de zuidzijde van de Nieuwe Maas en een overstapmogelijkheid naar Rotterdam.

Wethouder Marcel Houtkamp van de gemeente Schiedam: “De komst van de Waterbus naar de Maasboulevard is een fantastische aanwinst voor Schiedam! Op deze manier is Schiedam via het water nog beter bereikbaar en stimuleert de gemeente Schiedam personenvervoer over water als alternatief voor bijvoorbeeld de auto. Deze zomer worden onder andere ook twee watertaxistandplaatsen gerealiseerd in de Wiltonhaven en de Wilhelminahaven.”

Aan boord van lijn 181 kan de reiziger in- en uitchecken met de OV-chipkaart. In de reisplanner van Waterbus zijn alle actuele vertrektijden te vinden.