Weerslag biedt buienalarm voor heel Europa

Weerslag.nl introduceert vandaag de eerste weer-app met een buienalarm voor heel Europa. De app maakt slim gebruik van de onlangs geïntroduceerde Europese radarbeelden en is zo in staat te waarschuwen waar en wanneer in Europa het gaat regenen.

Een buienalarm voor Nederland bestond er al, maar deze hield op bij de Nederlandse grens. De weerslag app is in staat om zowel in Nederland alerts te versturen maar ook bij alle overige Europese landen. Een locatie kan een vaste locatie zijn maar ook wordt de optie geboden automatisch de telefoon te volgen via de GPS. Bij een alert toont de app een grafiek met de neerslagverwachting voor de komende drie uur.

“Uniek in Europa en weer een verbetering van aanbod van actuele weersinformatie. Doordat ons meteo bedrijf actief is in ongeveer 15 landen profiteren we van elkaars innovaties.” aldus Stefan Rijkaart van Weerslag.nl. Voor vakanties en andere reizen binnen Europa is de Weerslag-app de ideale weer-app. Naast de alerting mogelijkheden biedt de app ook radar- en satellietbeelden.

Met deze verbetering is de verdere bouw niet klaar. Zo ligt er voor de komende maand ook al een Apple Watch app op de plank en wordt er gewerkt aan een Android Wear versie.

Meer… Weerslag.nl