Willem-Alexander en Máxima bij oplevering sleepboot Damen

Damen heeft de eerste sleepboot aan de Italiaanse maritieme dienstverlener Ocean opgeleverd. Een Stan Tug 2608 ‘Bat’ genaamd. De oplevering werd bijgewoond door koning Willem-Alexander en koningin Máxima in Milaan. Voor het koninklijke echtpaar was dit een onderdeel van een recent staatsbezoek in Italië voor een Nederlandse Economische Missie. Ocean gaat de sleepboot inzetten in de havens van Monfalcone en Porto Nogaro in de Adriatische Zee.

De 26 meter lange sleepboot is binnen 6 maanden gebouwd op Damen Song Cam Shipyard in Vietnam.

Damen Regional Sales Manager Andrea Trevisan: “Het heeft 50 jaar geduurd voordat Damen de eerste sleepboot kon opleveren aan de Ocean Team Group. Dit kon niet op betere manier gevierd worden, wij zijn bevoorrecht met de aanwezigheid van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Dit was echt een eer en bijzonder emotioneel! We zijn trots om een ​​Damen-sleepboot te zien die onder de vlag van de Oceaan vaart. We kijken er zeker naar uit om een lange en productieve zakelijke relatie op te bouwen.”

De Ocean Group heeft ruim 40 schepen en barges om sleepboten, sleepwagens en offshore diensten in de Adriatische Zee, Middellandse Zee en Kaspische Zee te leveren. Havensleep diensten zijn de kern van de activiteieten van het bedrijf in Italië, Slovenië en Montenegro.