Workships Contractors BV en Royal Doeksen tekenen contract voor 2 Wind Farm Service Vessels

Workships Contractors BV en Royal Doeksen zijn verheugd aan te kunnen kondigen dat deze vrijdag 16 september de contracten worden getekend voor twee DNV classed 21 meter aluminium Wind Farm Service Vessel met South-Boats Special Projects van het Isle of Wight.

Deze nieuw te bouwen schepen zijn een perfect voorbeeld van hoe de markt volwassen wordt door het toepassen van volledige ISM en klasse regelgeving.

De schepen die tot nu toe werken in deze industrie, werkten onder de UK MCA Code. De UK regelgeving voor beperkte vaart op zee.

Deze nieuwe schepen combineren het beproefde zeegedrag en de betrouwbaarheid van het South Boats ontwerp, met een grotere, betere rompvorm en verbeterde functionaliteit om aan de huidige en toekomstige eisen van de offshore windenergie markt te voldoen.

Het bestellen van deze twee schepen versterkt de samenwerking tussen de bedrijven Workships contractors BV en Royal Doeksen.

Dit is de volgende stap in de offshore windenergie industrie naar aanleiding van de samenwerkingsovereenkomst, die eerder dit jaar ondertekend met Offshore Windpower Marine Services (OWPMS) uit de UK.

OWPMS opereert met zes South Boats crew transfer vessels en heeft een trackrecord van meer dan 250.000 transfers zonder incidenten sinds 2003.

De schepen zullen worden opgeleverd in maart en mei 2012.

Meer informatie over deze nieuw te bouwen schepen is te vinden op : Workships of op te vragen middels een e-mail te sturen naar [email protected]