Zestien basisschoolteams gekozen tot winnaars Techniek Toernooi Noord-Holland

Techniek Toernooi Noord-Holland 2014

Ging het er op 19 maart nog om welke politieke partijen zouden winnen. Donderdag 20 maart was het erepodium gereserveerd voor de winnaars van het Techniek Toernooi Noord-Holland 2014. Bij Hogeschool iPabo in Alkmaar namen bijna 60 basisschoolteams het tegen elkaar op om zo te bepalen wie de prijzen mee naar school mochten nemen. Uiteindelijk riep een jury van professoren zestien teams uit tot winnaars.

Aan het Noord-Hollandse Techniek Toernooi deden teams mee van basisscholen uit Alkmaar, Amsterdam, Den Helder, Den Oever, Groet, Haarlem, Heerhugowaard, Heiloo, Julianadorp, Krommenie, Opmeer, Schagen, Spierdijk, Uithoorn, Volendam, Warmenhuizen en Zuid-Scharwoude. Nooit eerder waren er zoveel deelnemers.

Prijzenregen
De prijzen werden verdeeld over vier uitdagingen die allemaal in het teken stonden van ‘Transport en logistiek’. De Zeppelin uit Heerhugowaard sleepte maar liefst drie prijzen in de wacht, waarvan twee keer de hoofdprijs en één keer de derde prijs . De andere eerste prijzen gingen naar ’t Ruimteschip uit Opmeer en De Phoenix uit Zuid-Scharwoude.

Ook drie prijzen voor De Wegwijzer uit Schagen, een tweede en derde prijs en een creativiteitsprijs. De overige tweede, derde en creativiteitsprijzen gingen naar St. Lidwina en De Nautilus uit Amsterdam, De Wilgenhoek uit Haarlem, de Vogelweidschool uit Schagen, de Jozef & Mariaschool uit Spierdijk, ’t Lab (Uithoorn) en De Doorbraak en Torenven uit Warmenhuizen.

Bij de schoolprijzen gaat het om cheques waarvoor techniekartikelen kunnen worden aangeschaft. Bovendien mogen alle winnaars meedoen aan de landelijke finale van het Techniek Toernooi op 5 juni in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Daar gaan ze de strijd aan met teams van basisscholen uit heel Nederland.

Alles draait om jouw techniek
Het Techniek Toernooi Noord-Holland is een jaarlijks terugkerend evenement voor leerlingen uit alle groepen van het basisonderwijs in de provincie. De wedstrijd begint op school en eindigt in Alkmaar met een spannende finale. Het Techniek Toernooi is in 2005 opgezet door de Nederlandse Natuurkundige Vereniging (NNV), en wordt sinds 2012 gecoördineerd door Stichting Techniekpromotie in Eindhoven. De organisatie van het Techniek Toernooi Noord-Holland is in handen van Hogeschool iPabo en de NNV, in samenwerking met de Kamer van Koophandel Noordwest-Holland en de gemeente Alkmaar.

Onder het motto ‘alles draait om jouw techniek’ willen zij samen met TAQA, YouTech.nl, PMOT en HVC onderwijs in wetenschap & techniek laagdrempelig en aantrekkelijk maken voor kinderen in de basisschoolleeftijd en hun begeleiders. Om zo een bijdrage te leveren aan het oplossen van het tekort aan bèta/technische vakmensen.

Voor meer informatie: https://techniektoernooi.nl/noord-holland