Zevende editie WinterWelVaart afgelopen

WinterWelVaart

De zevende editie van WinterWelVaart is zondagavond ten einde gekomen. Het warme, stoere en sfeervolle winterevenement in het A-Kwartier in Groningen van 20 tot en met 22 december trok ondanks de regen tussen de 10.000 en 15.000 bezoekers. Deze bezoekers verspreidden zich gedurende de drie dagen over het Noordelijk Scheepvaartmuseum, dat gratis toegankelijk was, de gezellige kerstmarkt en natuurlijk over de verschillende prachtige schepen die ook dit jaar weer in Groningen lagen afgemeerd.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum werd tijdens het weekend druk bezocht. De tentoonstelling “Dit is mijn Stad. Groninger stadsgezichten” en het kinderprogramma zorgden voor een succesvolle WinterWelVaart-editie in het museum. Ook het programma op de kades en in de schepen kon op veel enthousiaste bezoekers rekenen. Een nieuwe toevoeging aan het programma was de inbreng van de Stichting Geïntegreerde Visserij, die op de Reitdiepskade zorgden voor een kijkje in het leven van vissers en waar het daarnaast ook mogelijk was een heerlijk visje te komen eten. De Sterrenbeeld Kunstroute, die dit jaar voor de tweede maal werd georganiseerd door kunstenares Anke Slooff, werd goed bezocht tijdens het weekend.

Bij het muziekprogramma In den Wollige Walvisch en op de verschillende schepen was het bij elk optreden lekker druk. Van nieuwkomer taking notes tot aan de ervaren The Black Atlantic, overal was het scheepsruim goed gevuld. Een speciaal programmaonderdeel op de zaterdagavond was de interactieve musical ‘Johannes’ door Hilbrandt, waarbij het publiek een rol kreeg. Tweemaal werd deze musical in het Noordelijk Scheepvaartmuseum gespeeld.

De overige programma-onderdelen zorgden ervoor dat er voor iedereen wat wils was. Van foute-film-vissen bij WinterWanSmaak tot aan een kinderspeurtocht in het Scheepvaartmuseum en van het Grafisch Centrum tot aan de Bibliotheek. En natuurlijk verspreidden verschillende koren hun geluid over de kades.

WinterWelVaart is een bijzonder winterevenement in de binnenstad van Groningen en vindt elk jaar plaats in het laatste weekend voor kerst. Speciaal voor WinterWelVaart liggen er tientallen (historische) charterschepen aan de Hoge, Lage der A en Pottebakkersrijge. Het programma van WinterWelvaart vindt plaats op en rondom (historische) charterschepen. Je kunt onder andere komen kijken naar intieme concerten, voorstellingen, poëzie en exposities of meedoen aan proeverijen, spelletjes en kinderactiviteiten. Ook in het Noordelijk Scheepvaartmuseum en op de Kerstmarkt is voor jong en oud van alles te beleven. Alles is gratis toegankelijk.

Meer…WinterWelVaart

Related news

List of related news articles