’Zonnebootrace’ nadert finish

Dong Engergy Solar Challenge2

Afgelopen zaterdag zijn ruim veertig zonneboten in Blauwestad (Groningen) van start gegaan, voor hun deelname aan de Dong Energy Solar Challenge. Dit is de World Cup voor zonneboten, die deze week in Groningen en Friesland wordt gehouden. Nederland Maritiem Land, de koepelorganisatie van de Maritieme Sector, ondersteunt drie maritieme studententeams publicitair tijdens deze race.

De drie teams zijn afkomstig van de Technische Opleidingen Koninklijke Marine, Noordelijke Hogeschool Leeuwarden en de Technische Universiteit Delft. Zij zijn representatief voor de vele maritieme studenten, die met een team zijn vertegenwoordigd tijdens deze race. Nederland Maritiem Land wil met de aandacht voor deze teams, jongeren interesseren voor duurzame techniek en maritieme opleidingen.

De drie teams staan momenteel allemaal nog in de Top Drie van hun klassement. Het traject van vandaag, van Sneek naar Harlingen, leverde echter onverwachte problemen op voor twee van de drie teams. Het zal daarom nog tot het laatste moment spannend blijven, hoe ze in het eindklassement gaan eindigen.

Morgen is de voorlaatste dag van de Dong Energy Solar Challenge, die samenvalt met het evenement ’Sail Harlingen’. De teams varen daar een twee uur durende ‘Endurance’ en daarnaast een ‘Sprint’ etappe. Zaterdagmorgen varen ze vervolgens vanuit Harlingen naar Leeuwarden, waar ze rond 16.00 uur over de eindstreep varen. Beide dagen zijn voor een breed publiek toegankelijk.

De ondersteuning van Nederland Maritiem Land aan de deelnemende teams, is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Samenwerkende Maritieme Fondsen, waaronder het ‘Vaderlandsch Fonds ter aanmoediging van ’s lands-zeedienst’.

Meer… DONG Energy Solar Race