Zonneboten varen in Amsterdam tijdens landelijke perspresentatie Dong Energy Solar Challenge

  • binnenland

Op donderdag 5 juni varen twee zonneboten, die deze zomer deelnemen aan de Dong Energy Solar Challenge, voor een korte demonstratie in het Oosterdok in Amsterdam. Tevens wordt de zonneboot van de Koninklijke Marine, die voor het eerst met een team aan deze wedstrijd deelneemt, gedurende een korte plechtigheid gedoopt.

De demonstratie en de doop van de zonneboten is gekoppeld aan de landelijke perspresentatie, die de organisatie van de zonnebootrace (Dong Energy Solar Challenge) op de marinekazerne in Amsterdam organiseert. In bijlage treft u hiervan het persbericht aan. Tijdens deze perspresentatie wordt uitgebreid stilgestaan bij de organisatie van de grootste zonnebootrace ter wereld, die van 28 juni tot en met 5 juli van dit jaar in Nederland wordt gehouden.

De Technische Universiteit Delft is aanwezig met haar zonneboot. Dit team vaart mee in de topklasse van de race. De Noordelijke Hogeschool Leeuwarden vaart mee in de Challenge klasse A. Deze beide boten zijn tijdens de demonstratie op het water te zien. De Koninklijke Marine neemt voor het eerst deel aan de race met een boot in de V20 klasse en laat haar boot (op de kade) dopen.

De drie bij de perspresentatie aanwezige teams zijn afkomstig van maritieme opleidingen, die in aanloop naar deze wedstrijd publicitair door de netwerkorganisatie Nederland Maritiem Land worden ondersteund.

Meer… Dong Energy Solar Challenge

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten