Zr. Ms. Groningen onderschept wederom 125 kilo drugs

  • buitenland

Het patrouilleschip Zr. Ms. Groningen onderschepte afgelopen week met de United States Coast Guard 125 kilo harddrugs. Dat gebeurde voor de kust van Panama in internationale wateren. Het is voor de Groningen al de derde vangst sinds het schip op 5 juni naar het Caribisch gebied vertrok.

Tijdens een patrouillevlucht zag de bemanning van de NH90-boordhelikopter van Zr. Ms. Groningen een snel varend bootje met 3 opvarenden en een aantal pakketten aan boord. Het voer richting de kust van Panama. Op basis van deze informatie werd de snelle onderscheppingsboot (FRISC) van de Groningen er op af gestuurd.

Bij de aanhouding was de drugs verdwenen van boord
Een Amerikaans maritiem patrouillevliegtuig van de United States Customs Service assisteerde bij het lokaliseren van het vaartuig. Toen de go-fast door de FRISC tot stoppen was gedwongen, bleken de pakketten te zijn verdwenen.

De 125 kilo drugs is gevonden 
De boordhelikopter zocht vervolgens samen met de tweede FRISC de route af die het bootje had afgelegd. Uiteindelijk werden 5 pakketten harddrugs gevonden met een totaal gewicht van 125 kilo.

De opvarenden en de drugs zijn overgedragen aan de Amerikaanse Kustwacht.

Related news

List of related news articles