60 jaar innovatie en ervaring

Dit jaar viert Veth Propulsion haar 60-jarig bestaan. Gedurende zes decennia heeft de Nederlandse thrusterfabrikant verschillende innovatieve producten op de markt gebracht. Dankzij onze kennis en ervaring zijn er op dit moment wereldwijd meer dan 3.000 Veth-thrusters in gebruik.

Veth Propulsion heft verschillende soorten thrusters in haar lijn, zoals de Veth-Jet boegschroef, de Veth Compact-Jet, het Veth Stuurrooster en de Veth Z-Drive roerpropellers. Deze Veth-thrusters hebben een robuuste constructie, slim ontwerp en zijn makkelijk te onderhouden.

Veth-Jet Boegschroeven
Veth Propulsion heeft altijd geïnvesteerd in de ontwikkeling van nieuwe producten. Het resultaat hiervan is bijvoorbeeld de Veth-Jet boegschroefinstallatie, welke door ons is ontworpen. Het is een efficiënte boegschroef welke 360° voortstuwing geeft in ondiepe wateren. Met behulp van een horizontal gemonteerde propeller wordt het water van onder het schip aangezogen. Via een 360° roterend afbuigscherm, wordt het water 90° afgebogen en door een kanaal gestuwd.

Veth Z-Drive Roerpropellers
De Veth Z-Drive roerpropeller is één van de top producten ontwikkeld en gefabriceerd door Veth Propulsion. Kenmerken zijn een hoge stuwkracht en een uitstekende manoeuvreerbaarheid. Dit voortstuwingssysteem heeft verschillende toepassingen: van passagiersschepen en veerponten tot baggerschepen en van tankers en droogladingschepen tot coasters.
De Z-Drive is ook verkrijgbaar als contraroterend systeem, wat nog meer voordelen biedt. De contraroterende (CR) Veth Z-Drives hebben een nieuwe dimensie gegeven aan efficiënte en geluidsarme voortstuwing. De CR unit maakt de combinatie van een hoog rendement, kleine schroefdiameters en een laag geluidsniveau mogelijk. Doordat het vermogen verdeeld wordt over twee schroeven wordt een hoger rendement verkregen ten opzichte van een enkele schroef. Bij de CR unit draaien de twee schroeven in tegengestelde richting ten opzichte van elkaar waarbij de tweede schroef de draaiing uit het water haalt die door de eerste schroef wordt veroorzaakt. Hierdoor zijn de rotatieverliezen minimaal en wordt een optimaal rendement gehaald uit de beschikbare vermogens en schroefdiameters.

Innovatie
Veth Propulsion gelooft in innovatie. Onze eigen engineeringafdeling is altijd op zoek naar nieuwe en innovatieve ideeën en om de voortgang van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van voortstuwing en manoeuvreerbaarheid.

Bron: Veth, 24-02-2011;