DFDS zet haar grootste schepen in op Gent

Vanaf 4 juni gaat DFDS haar drie grootste schepen inzetten op de route tussen Gent en Göteborg. De vrachtschepen FICARIA SEAWAYS, TOR FREESIA en TOR BEGONIA hebben ieder ruimte voor 306 trailers: dit is 25% meer capaciteit dan de huidige schepen op deze route kunnen bieden.

Met dit besluit speelt DFDS in op de positieve ontwikkelingen op de route tussen Gent en Göteborg (Zweden). De drie schepen zijn gebouwd tussen 2003 en 2006 in Duitsland. In 2008 zijn ze met 30 meter verlengd tot 229,30 meter waardoor ieder schip nu een vrachtcapaciteit heeft van 4.650 laadmeters. Het aantal afvaarten gaat van zes naar vijf keer per week.

De drie grootste schepen wisselen van route met de schepen die momenteel op de Gent – Göteborg route varen: PRIMULA SEAWAYS, PETUNIA SEAWAYS en MAGNOLIA SEAWAYS. Deze schepen, met ieder een vrachtcapaciteit van 3.831 laadmeters, worden vanaf 4 juni ingezet op de route Göteborg – Immingham. Het aantal afvaarten (zes keer per week) en het vaarschema blijven ongewijzigd.

Meer… DFDS Seaways