Aandacht voor groeimarkt decommissioning tijdens Offshore Energy Conferentie

De komende decennia moeten op de Noordzee naar verwachting jaarlijks gemiddeld 20 platforms ontmanteld worden. Voor operators een vervelende kostenpost, voor offshorebedrijven een markt met mogelijkheden. Tijdens de conferentie Opportunities in Offshore Energy op 7 oktober 2010 in Den Helder biedt de sessie Decommissioning & Abandonment in vogelvlucht een beeld van deze groeimarkt, van de mogelijkheden voor operators om de kosten zo laag mogelijk te houden en van de nieuwste decommissioningtechnieken.

James Johnson, Decommissioning Manager bij Peterson SBS, is één van de sprekers in deze sessie. Peterson SBS is één van de grootste contractors voor decommissioning en heeft als partner in Shetland Decommissioning een faciliteit die volledig is gericht op decommissioning activiteiten voor de Noordzee.

Jan-Willem Velthuijsen, Prof. Finance and Control in the Energy Sector aan de Rijksuniversiteit Groningen presenteert de resultaten van zijn onderzoek naar exit opties die olie- en gasmaatschappijen hebben als het einde van de levensduur van een veld in zicht komt.

Decommissioning is niet alleen een Europese aangelegenheid. Sinds de eerste offshore olievondst in 1947 zijn er wereldwijd circa 7.000 offshore installaties geplaatst. Daarvan staan er ongeveer 500 in Afrika, 700 in het Midden-Oosten, 1.000 in Azië en maar liefst 4.000 in de Golf van Mexico. Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken verplichtte offshore operators onlangs tot ontmanteling van circa 650 platforms in de Golf van Mexico en tot het dichten van ruim 3.000 niet producerende bronnen.

Deelnemen
Bedrijven geïnteresseerd in deelname aan de conferentiesessie over Decommissioning kunnen zich hiervoor opgeven. Aanmelden kan via www.offshore-energy2010.com. Daar is het complete conferentieprogramma en een registratieformulier te downloaden.

Bron: Offshore Energy 2010, 27-09-2010;