Alewijnse Marine Systems opent kantoor in Brazilie

Archief foto

Alewijnse Marine Systems heeft een kantoor geopend in Brazilië. Hiermee bevestigt Alewijnse haar positie als belangrijke leverancier voor de wereldwijde maritieme markt.

Alewijnse erkent dat Brazilië een vitale groeimarkt is die zich ontwikkelt tot een belangrijke macht in de wereldeconomie en die een groeiende scheeps- en offshore industrie kent. Alewijnse ziet daarom fysieke aanwezigheid in Brazilië als belangrijk speerpunt in haar strategie voor deze regio waar de focus zal liggen op offshore services en nieuwbouwactiviteiten.

De snelle klim van Brazilië in de top van vooraanstaande maritieme landen is onder meer te danken aan de grote olie- en gas bronnen die de afgelopen jaren gevonden zijn. Daardoor is Brazilië nu vierde op de wereldranglijst van totale reserves. Dit gaf aanleiding voor Alewijnse om de mogelijkheden in de markt te onderzoeken wat uiteindelijk resulteerde in de opening van het nieuwe kantoor in Rio de Janeiro.

Business Unit Manager Tom Musters is sinds juni 2010 in Brazilië. Hij is verantwoordelijk voor zowel commerciële en operationele zaken als voor business development. Tom is voormalig schipper en heeft onder andere gewerkt als senior international project manager voor Damen. Op dit moment ligt de focus op het gebied rondom Rio de Janeiro, het centrum van de maritieme industrie. Hier zijn de vooruitzichten goed als het gaat om het verkrijgen van nieuwe opdrachten. Ondanks de snelle groei van de economie is de verwachting dat dit op den duur zal gaan veranderen. Alewijnse zal daarom gaandeweg haar activiteiten uitbreiden.

Het kantoor in Brazilië wordt momenteel ondersteund door de vestiging van Alewijnse in Rotterdam. Vandaar dat de nadruk met name aan de service kant van het bedrijf ligt. Alewijnse is echter in onderhandeling over verschillende nieuwbouw projecten voor de offshore sector. Door de vraag vanuit de Braziliaanse markt kan Alewijnse haar volledige scala aan dienstverlening introduceren; van engineering, productie en installatie tot en met uitvoering en after-sales service. Daarnaast kan Alewijnse haar staat van dienst als system integrator met een uitstekende reputatie promoten. Alewijnse is door de activiteiten in Brazilië in staat om topkwaliteit engineering en systeemintegratie tegen wereldwijde concurrerende prijzen te blijven bieden.