Foto, Press Offshore

Alle data aan boord realtime zichtbaar

De bedrijven Techbinder en Weconnect lanceren Smart Vessel Optimizer. Met deze tool is alle data aan boord van schepen realtime inzichtelijk, zowel aan boord als aan wal. De gebruikers kunnen alle data van de verschillende systemen (op zee) combineren en inzien. Hiermee kunnen bijvoorbeeld het brandstofverbruik, alarmmeldingen, motorprestaties en de voorspelling van defecte apparatuur gemonitord worden.

Foto, Press Offshore
Foto, Press Offshore
Foto, Press Offshore

CEO Bram van den Boom van TechBinder uit: “In een toenemende digitaliserende maritieme industrie, vragen rederijen om een nauwkeuriger inzicht in de prestaties van hun schepen en kritische assets. De informatie die uit deze gegevensbronnen voortvloeit, zorgt voor een drastische verbetering van het onderhoud en de betrokken operationele processen en werkzaamheden aan land. Het draagt ook bij aan een verbetering van de technische configuratie en het scheepsontwerp.”

Volgens de makers worden de operationele kosten verlaagd door het gebruik van de Smart Vessel Optimizer en verbetert het rendement van schepen en processen. Door de goede verbinding kunnen de gebruikers in de scheepvaart en offshore realtime alle informatie inzien.

De samenwerking met Weconnect zorgt voor een betere beschikbaarheid van meerdere netwerken per land. Hierdoor zijn reders niet meer afhankelijk van het afsluiten van meerdere contracten voor 3G- en 4G verbindingen. Ook heeft Weconnect een oplossing om de afstand te verlengen tussen de zendmast aan land en het schip op zee.

Deze samenwerking laat bij uitstek de kracht van de samenwerking in hardware- software- connectiviteit zien. CEO Bas de Lange van Weconnect: “Wij zorgen hiermee voor een totaaloplossing waarbij data continu geanalyseerd en uitgewisseld kan worden tussen schip, projectlocaties en cloud. Dit biedt grote toegevoegde waarde in de digitalisering van de maritieme sector. Bijkomend voordeel is dat er geen satellietverbinding noodzakelijk is, waardoor er significante kosten worden bespaard.”