Ampelmann lanceert ‘Iceman’ voor koude offshore gebieden

Ampelmann onthulde op 20 april ‘Icemann’, een Walk to Work systeem speciaal voor het gebruik in extreem koude weersomstandigheden. Het zogenaamde N-type is ontworpen om bemanning veilig en efficiënt te verplaatsen in temperaturen tot -28 graden Celsius in een volledig afgesloten en geïsoleerd systeem wat tot een golfhoogte van 3,5 meter hoogte te gebruiken is. Iceman kan 360 graden draaien en wordt vanaf het schip bestuurd.

Walk to work systemen worden gebruikt om bemanning over te laten stappen tussen offshore-platforms en schepen. Deze systemen worden steeds vaker gebruikt in de offshore industrie als veilig en kostenbesparend alternatief voor de overstap met helikopters.

Ampelmann wil met Iceman de extreem koude olie- en gasgebieden bedienen in het niet-Arctische Rusland, Noorwegen, Canada en in de regio’s van de Kaspische Zee. Ampelmann heeft in nauwe samenwerking met Sakhalin Energy The Iceman ontwikkeld en gaat The Iceman ook zelf inzetten in Sakhalin-2-veld in Oost-Rusland (buiten de poolcirkel). De komende 10 jaar gaat Iceman op een van ijsklassenschepen ingezet worden.

Ampelmann ontwerpt en levert wereldwijd innovatieve, veilige, betrouwbare en efficiënte transferoplossingen voor de offshore-energie industrie. Met een track record van meer dan drie miljoen veilige tranfers voor bemanning, meer dan 1,5 miljoen kg vrachtvervoer en 200 projecten wereldwijd, werkt Ampelmann in Europa, Afrika, Azië, Azië, Amerika en het Midden-Oosten.