Beschermingsframe voor offshore gigant Wintershall afgerond

HGG Profiling Contractors uit Wieringerwerf en het nabijgelegen Multimetaal uit den Helder hebben afgelopen periode een beschermingsframe afgerond voor offshore gigant Wintershall. Het reusachtige frame (± 125 ton) zal geplaatst worden boven een boorput en zal zorgdragen voor de bescherming tegen onder andere vissers. De piramidevorm zorgt er voor dat de vissersnetten over het frame heen zullen glijden, waardoor de boorput eronder niet beschadigd wordt.

Al het profileerwerk voor het desbetreffende frame is gedaan door HGG, waarna Multimetaal zorg heeft gedragen voor de samenstelling van het frame. Het loonsnijwerk verschillende maten en materialen, waardoor HGG het snijwerk deels op locatie en deels in de eigen fabriekshal heeft gesneden.

Met behulp van de transportabele buizen snijmachine (TPC) die HGG veelvuldig gebruikt voor het profileren van dikwandige buizen met een grote diameter, hebben zij zorg gedragen voor het profileren van het RVS leidingwerk in de constructie. Het andere materiaal is gesneden in de fabriekshal in Wieringerwerf.