Beursvloer al uitverkocht

Tweede Maritime & Offshore Career Event over twee weken in Beurs-WTC

Bedrijven, werkzoekenden, studenten en professionals in de nautische, technische en logistieke sector vinden elkaar tijdens carrière-event. Over ruim twee weken is de Rotterdamse Beurs-WTC decor van de tweede editie van het Maritime & Offshore Career Event. De belangstelling blijkt ook dit jaar weer groot, want begin deze maand raakte de hele beursvloer al uitverkocht. Dat betekent dat op woensdag 16 april maar liefst 145 bedrijven zich presenteren. Het evenement is daarmee veruit de grootste Nederlandse carrièrebeurs
voor de maritieme sector. Nieuw dit jaar zijn de openingstijden. Om bijvoorbeeld studenten die overdag in de collegebanken zitten toch de kans te geven om langs te komen, blijft de beursvloer tot ’s avonds 21.00 uur open.

OP DIE VLOER ZIJN het onder meer scheepsbouwers, rederijen, offshore- adviesbureaus en andere bedrijven in de nautische sector die zich presenteren. Ze vertellen bezoekers over het soort werk en de opleidingsmogelijkheden binnen het bedrijf. Natuurlijk wordt vooral gehoopt op nieuwe collega’s. Die zijn vaak hard nodig, zegt eventmanager Annemieke den Otter. “Het aantal vacatures is groot, eigenlijk te groot zelfs.
Vooral technici zijn moeilijk te krijgen, maar ook de vraag naar mensen met een specifiek nautische
opleiding is groot. Daarnaast groeit de vraag naar personeel op andere gebieden: HRM, financieel
en zelfs medisch.”

Bron: Metro, 02-04-2008;