Binnenvaartschip steekt Atlantische Oceaan over

VEKA Group - Binnenvaartschip steekt Atlantische Oceaan over (1)

Deze week is een door VEKA Group opgeleverd binnenvaartschip begonnen aan de grote oversteek van Europa naar Zuid-Amerika. Een uniek transport waarbij het 135 meter lange binnenvaartschip wordt gesleept vanuit het Friese Lemmer naar de eindbestemming Paraguay. Hier zal het schip dienst gaan doen op een van de belangrijkste vaarroutes van Zuid-Amerika, de rivier Paraguay.

Met een lengte van meer de 2.500 kilometer is de rivier Paraguay een van de belangrijkste handelsroutes in Zuid-Amerika, de rivier loopt van Brazilië via Bolivia en Paraguay naar Argentinië. Alleen al binnen Paraguay gaat zo’n 70 procent van het transport over water en de economie van dit land groeide de afgelopen jaren explosief, dus met de oplevering van dit schip zet VEKA een stevige stap in een markt met ongekende mogelijkheden. Samen met een Paraguayaanse partner, die al lange tijd actief op de maritieme markt actief is, gaat VEKA de Zuid-Amerikaanse markt verder bewerken.

Eerste Europese binnenvaartschip in Paraguay
Het opgeleverde schip is het eerste Europese binnenvaartschip dat in Paraguay zal gaan varen. Met de ruwe waterwegen van Zuid-Amerika die sterk verschillen met die van Europa, wordt er gevaren onder veel zwaardere omstandigheden en dat vraagt om een andere manier van bouwen. Het moet allemaal groter, breder en sterker. Met de enorme kennis en ervaring die VEKA de afgelopen 25 jaar heeft verkregen op het gebied van het bouwen van binnenvaartschepen, is er een bijzonder schip ontwikkeld dat volledig is afgestemd op dit vaargebied en daarmee klaar is voor de toekomst.

Specificaties van het schip
Lengte 135,00 meter
Breedte 17,50 meter
Maximale diepgang 3,70 meter
Ladingcapaciteit 5.200 ton
Voortstuwing 2 Caterpillar motoren type 3512

Meer… VEKA Group