Borouge en Maersk verminderen CO2-uitstoot met 15%

Tijdens de Abu Dhabi Sustainability Week heeft petrochemisch bedrijf Borouge samen met Maersk Line een Carbon Pact getekend. De kunststof producent uit het Midden Oosten is de eerste partij die de Carbon Pact met Maersk Line tekent. Daarnaast maakt deze overeenkomst het voor Borouge mogelijk om de producten wereldwijd aan klanten en markten te leveren met de laagst mogelijke ecologische footprint.

“We zijn blij met deze Carbon Pact met Maersk Line ter versterking van onze samenwerking in het verminderen van de carbon footprint, tijdens het transport van onze producten naar klanten over de hele wereld”, zegt Ahmed Al Shamsi, Senior vicepresident,  Supply Chain Management. “Het weerspiegelt onze inzet om de duurzaamheid te verbeteren en de zorg voor ons milieu te versterken, want de Carbon Pact helpt Borouge om de CO2-uitstoot van het transport van onze producten te verminderen en levert tegelijkertijd een bijdrage aan de groeidoelstellingen van onze business.”

Borouge en Maersk Line willen samen werken om de CO2-uitstoot van de producten van Borouge door middel van het zeevervoer via Maersk Line met 15% te verminderen in 2020 ten opzichte van 2016.

Meer.. Maersk