Boskalis Beach Cleanup Tour van 1 tot 15 augustus

Met de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee wordt de héle Noordzeekust schoongemaakt. De opruimactie is van 1 tot en met 15 augustus. De start is op twee locaties: in Cadzand (zuid) en op Schiermonnikoog (noord). De hele Noordzeekust is opgedeeld in 30 etappes waarbij deelnemers uit het hele land komen helpen een stuk strand schoon te maken. Na twee weken finishen de noord- en zuid route tegelijkertijd in Zandvoort op 15 augustus. Helpt u mee?

Aanmelden kan via www.beachcleanuptour.nl
De actie vindt op 2 en 3 augustus plaats op Ameland in samenwerking met de Juttersvereniging Ameland. Start is vanaf strandpaviljoen ’t Strandhuys bij de strandovergang van Buren. Aanmelden kan op www.beachcleanuptour.nl.

 Jaarlijks stroom er tussen 8-12 miljoen ton plastic in onze oceanen
Afval op het strand en in zee, met name plastic afval, is een zeer groot probleem. Jaarlijks stroom er tussen 8-12 miljoen ton plastic in onze oceanen. Dit is schadelijk voor het zeeleven. Dieren zien het afval aan voor voedsel of raken erin verstrikt. Door het strand schoon te maken, komt het afval van het strand niet meer in onze oceanen terecht. De opbrengst van de Beach Clean Up Tour van vorig jaar is 19.000 kilo afval.