Boskalis en VolkerWessels sluiten joint venture voor offshore kabelinstallatie

  • binnenland

BoskalisKabellegger

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) en Koninklijke Volker Wessels Stevin N.V. (VolkerWessels) hebben de krachten gebundeld op het gebied van offshore kabelinstallatiewerken in de vorm van een 50/50 joint venture. Door de samenwerking ontstaat een sterke partij die met haar gecombineerde kennis en materieel gericht in kan spelen op groei in de markt voor offshore kabelinstallatiewerken, met name op het gebied van offshore windparken.

De joint venture wordt gevormd door Visser & Smit Marine Contracting Holding B.V. (VSMC), waarin Boskalis en VolkerWessels elk een 50% belang hebben via respectievelijk Boskalis Offshore Subsea Contracting B.V. en VWS Civil and Offshore Constructions B.V. VSMC zal de beschikking hebben over twee kabellegschepen, te weten de Stemat Spirit en de Ndurance. De Ndurance wordt naar verwachting eind dit jaar opgeleverd. Beide schepen zijn voorzien van DP klasse 2 met een kabeldraaitafelcapaciteit van circa 5.000 ton.

Boskalis en VolkerWessels zien veel potentie in de samenwerking gelet op de ontwikkelingen in de markt, de sterke marktpositie van VSMC en de kracht door kennis en materieel te combineren. Boskalis en VolkerWessels werken al enkele jaren succesvol op projectbasis samen bij onder meer de installatie van elektriciteitskabels voor omvangrijke offshore windparken als Nordsee Ost en Meerwind in Duitsland en Westermost Rough en Humber Gateway in het Verenigd Koninkrijk.

Meer… Boskalis 

Related news

List of related news articles