Boskalis haalt groot offshore wind project in Taiwan binnen

Boskalis gaat samen met hun Taiwanese partner Hwa Chi Construction de funderingswerkzaamheden uitvoeren voor de Taiwanese offshore windparken Changfang en Xidao (CFXD OWF project), eigendom van Copenhagen Infrastructure Partners (CIP). De opdracht omvat het transport en de installatie van 62 driepotige jacket-funderingen met de bijbehorende 186 pinpalen. De contractwaarde voor Boskalis is substantieel, tussen de 150 en 300 miljoen euro.

boskalis-bokalift-2-artist-impression Foto Boskalis pb 29-10-2019
Artist impression van Bokalift 2 van Boskalis.

Het contract is onder voorbehoud van de financiering van het CFXD OWF project door CIP, wat later dit jaar verwacht wordt.

Boskalis en Hwa Chi samen BoWei

Boskalis en Hwa Chi, hebben de afgelopen 30 jaar in Taiwan meerdere succesvolle maritieme bouwprojecten gerealiseerd en gaan deze opdracht als BoWei (Boskalis HwaChi Offshore Wind Taiwan Co. Ltd.) uitvoeren. In lijn met het beleid dat offshore windparkprojecten in Taiwan zoveel mogelijk lokaal moeten worden ingevuld, gaat BoWei werk uitbesteden aan lokale leveranciers, zoals het charteren van ondersteuningsschepen en de inkoop van lokale technische en logistieke diensten.

In totaal 600 MW

Het CFXD OWF-project ligt op zo’n 15 kilometer voor de kust van de Taiwanese provincie Changhua en krijgt een totaal vermogen van tot 600 MW. De engineering en voorbereidende werkzaamheden zijn onlangs van start gegaan en uitvoering van het project staat gepland voor de periode 2021-2023.

Eerste project voor kraanschip Bokalift 2

Het CFXD OWF-project wordt het eerste project voor het nieuwe kraanschip Bokalift 2. Net als bij de Bokalift 1 wordt door Boskalis een bestaand casco omgebouwd tot het kraanschip Bokalift 2. Het DP2-schip met accommodatie voor 150 personen heeft een vrij dekoppervlak van 7.500 vierkante meter en een kraan met een hijsvermogen van 4.000 ton die constructies ruim 100 meter hoog kan hijsen. De Bokalift 2 wordt een flexibele value adding asset, die goed gepositioneerd is voor het installeren van huidige en toekomstige generaties offshore windturbinefunderingen evenals olie- en gasconstructies, en daarnaast kan worden ingezet voor ontmantelings- en bergingswerkzaamheden.