Boskalis joint venture verwerft kabellegcontract voor offshore windmolenpark Dudgeon

WindparkBoskalisKabellegger

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) kondigt aan dat VSMC, haar strategische joint venture met VolkerWessels op het gebied van kabelinstallatie, een contract heeft verworven van Dudgeon Offshore Wind Limited, eigendom van het Noorse Statoil en Statkraft, voor de aanleg van elektriciteitskabels voor het offshore windmolenpark Dudgeon. Het project heeft een totale contractwaarde van EUR 110 miljoen (Boskalis aandeel EUR 55 miljoen).

In 2015 start VSMC met twee horizontaal gestuurde boringen van 1,1 kilometer ten behoeve van de installatie van twee 42 kilometer lange stroomkabels die het offshore windmolenpark met het vasteland verbinden in 2016. Daarnaast omvat het project het ontwerpen, leveren, installeren, aansluiten en testen van 67 stroomkabels tussen de windturbines met een totale lengte van circa 100 kilometer. Het offshore windmolenpark Dudgeon ligt 32 kilometer uit de kust in de Noordzee, ter hoogte van Noord Norfolk, Verenigd Koninkrijk. De 67 windturbines kunnen een totaalvermogen van 400MW genereren.

De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag opdrijven op onze markten: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, de groeiende wereldbevolking en de uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Dit project hangt nauw samen met de ontwikkeling van duurzame energieopwekking als gevolg van de verandering van het klimaat en een toenemende energieconsumptie.

Meer… Boskalis