Boskalis koopt resterende aandelen marine surveybedrijf Horizon

Boskalis heeft het resterende aandelenbelang van 37,5 procent verworven in de Horizon groep. Begin dit jaar had Boskalis al 62,5 procent van de aandelen gekocht. De omzet van Horizon over 2019 zal ruim 100 miljoen dollar zijn en de activiteiten worden met ingang van 2020 geconsolideerd.

Als gevolg van deze transactie kan Boskalis zijn succesvolle en groeiende positie in de marine geofysische en geotechnische surveymarket optimaliseren. Horizon blijft zich richten op de van oudsher sterke positie in het Midden-Oosten en Noordwest-Europa. Met groeikansen in de snel ontwikkelende offshore windmarkt in het Verre Oosten en is daarmee sterk complementair aan de positie die Boskalis heeft met Gardline in Noordwest-Europa en langs de oostkust van de Verenigde Staten.

Horizon is opgericht in 2004 en gevestigd in Sharjah in de Verenigde Arabische Emiraten. De activiteiten worden voornamelijk uitgevoerd in de Arabische Golf en de Rode Zee en in toenemende mate in het Verre Oosten voor offshore wind. De klanten van Horizon lopen uiteen van nationale en internationale oliemaatschappijen, gerenommeerde internationale EPCI-aannemers in de olie- en gasindustrie en ontwikkelaars van offshore windparken.‎