Bouw dienstenhaven bij Nieuwe Sluis Terneuzen gestart

Met het luiden van de scheepsbel is op woensdag 11 december het officiële startsein gegeven voor het werk aan de dienstenhaven van de Nieuwe Sluis in Terneuzen in North Sea Port. De dienstenhaven wordt straks gebruikt door maritieme dienstverleners die een directe band met het sluizencomplex hebben.

Dienstenhaven bij Nieuwe Sluis Terneuzen artist impression North Sea Port
Dienstenhaven bij Nieuwe Sluis Terneuzen. Artist impression, North Sea Port.

De haven wordt 385 meter lang en op zijn breedst 95 meter. De Koninklijke Marechaussee, Boluda (voorheen Kotug) en Muller Maritime Holding krijgen als dienstverlener voor de scheepvaart ligplaatsen in de dienstenhaven. Rijkswaterstaat heeft op dezelfde locatie de Nautische Centrale Terneuzen staan. Naast de dienstenhaven, komt er ook een dienstengebouw te staan en worden omliggende wegen aangelegd.

De voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de dienstenhaven zijn in volle gang. Het bouwterrein op de Lange Middenhavendam is ingericht, grond is verplaatst en de inrit is reeds aangepast. Er wordt gestart met het trillen van een nieuwe combiwand. De heiwerkzaamheden zijn medio 2020 klaar.

In het tweede kwartaal van 2020 wordt ongeveer 100.000 kubieke meter zand geperst om een nieuw stuk land te creëren. Eind 2021 kan de dienstenhaven met gebouw in de Buitenhaven West in gebruik genomen worden.

View on Twitter.