Burgemeester Faber opent nieuw pand Bluestream

Onder grote belangstelling heeft waarnemend burgemeester van Den Helder, mevrouw G.H. Faber, op donderdag 24 november het gloednieuwe bedrijfspand van de Bluestream Group officieel geopend. Dit pand, dat onderdak biedt aan een drietal offshorebedrijven, is gevestigd aan de Koperslagersweg 2 op industrieterrein Kooypunt in Den Helder.

In aanwezigheid van tal van topmanagers uit de offshore-industrie werd het nieuwe pand door het onthullen van een naambord met inscriptie officieel geopend door mevrouw G.H. Faber, oud-staatssecretaris van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Voor haar was het de eerste officiële openingsplechtigheid in haar functie van waarnemend burgemeester van Den Helder. “Het is goed om te zien dat de Bluestream Group zo’n geweldige groei heeft doorgemaakt en dat het bedrijf in binnen- en buitenland een prima ambassadeur is voor de Helderse offshore-industrie”, aldus mevrouw Faber in haar toespraak.

De Bluestream Group, bestaande uit het duikbedrijf Bluestream NL en het zusterbedrijf Dutch Access, waren voorheen gevestigd aan de Bedrijfsweg 6a in Den Helder. Door de snelle groep die met name het duikbedrijf doormaakte, was men daar al enige tijd uit zijn jasje gegroeid. Reden om nieuw te bouwen op industrieterrein Kooypunt. Bluestream-directeur Kieran Pieters: “Op onze nieuwe locatie beschikken wij over een in totaal 9000 vierkante meter groot terrein, waarop een bedrijfshal van 2500 vierkante meter en twee kantoren van respectievelijk 1000 en 380 vierkante meter zijn gebouwd. In het eerste kantoor zijn Bluestream NL en Dutch Access gehuisvest, het andere kantoor hebben we verhuurd aan BJ Tubular Services.”

De Bluestream Group is wereldwijd actief. Naast ervaren duikers beschikt het bedrijf over een vloot van onderwaterrobots (ROV’s). De kantoororganisatie bestaat uit ongeveer 30 mensen. Gedurende de zomerperiode voeren ruim 125 duikers voor het bedrijf offshore installatie-, constructie-, inspectie- en onderhoudswerk uit.

Foto:
Onder het toeziend oog van Bluestream-directeur Kieran Pieters heeft waarnemend burgemeester van Den Helder, mevrouw G.H. Faber, zojuist een naambord met inscriptie onthuld. (Foto: Albert Vermeulen)

Bron: , 28-11-2005;