CEO’s adviseren: “gebruik je eigen kracht”

Tijdens het Drecht Cities Experience evenement op 5 juli 2019 was het de omgekeerde wereld. Jong talent van 6 topbedrijven en overheid uit de Drechtsteden daagden hun CEO’s uit om in gesprek te gaan over de toekomst. De voornaamste boodschap: een generatiekloof is van alle tijden. De huidige generatie Young Professionals is mondiger en durft meer kritische vragen te stellen. CEO’s adviseren deze kracht in te zetten om ambities waar te maken. Drecht Cities Experience gaf 120 Young Professionals een kijkje in de keuken van deelnemende bedrijven GKN Fokker, Damen Shipyards Group, Royal IHC, Oceanco, Iv-Groep, Bolidt en de Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden. Dit alles onder de vlag van de Economic Development Board (EDB), die de Drechtsteden promoot als ‘Smart Industry Region’.

CEO’s nemen cheque in ontvangst tijdens Drecht Cities Experience.

Wereldspelers met een unieke positie

Het Young Professionals programma van de EDB is gestart om talent aan te trekken en te binden. De uitdagingen binnen bedrijven, onderwijs en overheid worden sneller opgelost door innovatieve kracht te bundelen. De regio Drechtsteden vormt met haar bedrijven de industriële motor van Rotterdam. De regio wil deze positie vasthouden door te investeren in de toekomstige generatie.

De Young Professionals organiseren dit jaar voor het eerst de Drecht Cities Experience om met eigen ogen de wereldprestaties van de bedrijven te zien en beleven. “De deelnemende bedrijven hebben veel te bieden en zijn stuk voor stuk wereldspelers met een unieke internationale positie. Voorbeelden van projecten waarbij deze bedrijven zijn betrokken zijn het creëren van palm eilanden in Dubai, het verbreden van het Suez kanaal en het bouwen van de meest luxe superjachten”, zegt Michel van der Spek (32), marketing director bij Bolidt.

Met de boot langs de bedrijven

Tijdens de Drecht Cities Experience werden de Young Professionals ontvangen bij Oceanco in Alblasserdam. Onder begeleiding van Twan Huys kregen zij de kans om de genoemde bedrijven en hun CEO’s te bevragen. Vragen als ‘Hoe kijken jullie naar de toekomst en de rol van jong talent?’ en ‘Hoe groei je door van Young Professional tot CEO?’, kwamen aan bod. Omdat het water de letterlijke verbinding is tussen de bedrijven, volgden de Young Professionals het programma per boot. Zij brachten een bezoek aan de werf van Royal IHC in Krimpen aan den IJssel en aansluitend is er een bezoek gebracht aan het onlangs geopende Bolidt Innovation Center in Hendrik-Ido-Ambacht.

Young Professionals nodigen CEO’s uit voor diner

De Young Professionals uit het EDB programma en organisatie van de Drecht Cities Experience hebben een dinercheque aangeboden aan de CEO’s. Het samenwerken en verbinding maken gaat verder dan een evenement. Sjoerd Vollebregt, voorzitter EDB, reikte de cheque uit: “Het blijven ontwikkelen van menselijk kapitaal staat duidelijk hoog op de agenda bij Captains of Industry. Zij zien dat een goede werkatmosfeer cruciaal is om teamexcellentie, innoveren en beleven hand in hand te laten gaan. Dit komt tot uiting in hun betrokkenheid bij het grote aantal Young Professionals dat wij in de Drechtsteden hebben.”