Clustercommissaris voor Rotterdamse industrie

Jaap Hoogcarspel is aangesteld als clustercommissaris voor het industriecomplex Rotterdam-Moerdijk. De opdracht van Hoogcarspel is de bedrijven te ondersteunen om samen hun huidige activiteiten te optimaliseren en tegelijkertijd de transitie naar meer biobased, circulair en hernieuwbaar te versnellen.

De aanstelling van een clustercommissaris is een van de aanbevelingen van het Actieplan Versterking Industriecluster Rotterdam-Moerdijk dat vorige maand werd gepresenteerd. Het actieplan is geschreven door oud Shell-topman Rein Willems in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken en het Havenbedrijf Rotterdam. Reden om een aparte clustercommissaris te benoemen is de complexiteit en de urgentie van de uitdagingen waar het cluster voor staat.

“Dit is een uitdagende opdracht. Het is geen eenvoudige klus, maar wel een die belangrijk is voor de toekomst van de industrie in Rotterdam en Moerdijk. Ik hoop en verwacht dat ik met mijn jarenlange ervaring in deze sector en netwerk een waardevolle bijdrage kan leveren aan realisatie van het actieplan”, aldus Hoogcarspel.

Jaap Hoogcarspel (66) heeft een jarenlange ervaring in de chemie, olie en industriële gassen, opgedaan bij AkzoNobel, Shell en Air Liquide. Hoogcarspel is voor een maximale periode van twee jaar benoemd door het Havenbedrijf Rotterdam en Deltalinqs. Hij rapporteert aan een stuurgroep van deze partijen en de Rijksoverheid. Hoogcarspel start op 15 april as. al met zijn werkzaamheden.

Meer…Havenbedrijf Rotterdam en Deltalinqs