Controles op het water

  • binnenland

De waterpolitie heeft de afgelopen dagen op de meren en kanalen in Zuidwest Fryslân diverse controles gehouden, waarbij specifiek werd gelet op snelvaarders. Vijf snelle schippers gingen op de bon. Daarnaast verstrekten de agenten tientallen flyers met daarin de regels over snelvaren. Ook werden diverse snelle motorboten met daarachter waterskiërs gecontroleerd. In alle gevallen had men de zaken goed voor elkaar.

Zondag kreeg een 53-jarige schipper uit Lemmer een bekeuring. Hij voer te snel met zijn boot op de Groote Brekken nabij Lemmer. Aan het einde van de middag ging ook nog een 48-jarige schipper van een vrachtschip op de bon. Hij was eerder die middag met zijn tanker in tegengestelde richting de sluis op het Prinses Margrietkanaal bij Terherne binnen gevaren om daar iemand af te zetten. Bij de Prinses Margrietsluis in Lemmer werd de 48-jarige schipper uit Nieuwegein achterhaald. Daar werd hij als verdachte gehoord. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Op de Tsjûkemar is een snelvaargebied. Dit gebied is voorzien van gele betonning. Zaterdag kwamen diverse klachten bij de waterpolitie binnen dat buiten dit gebied te snel werd gevaren. Gezien de vele zwemmers een gevaarlijke situatie. In totaal kregen drie schippers een bekeuring voor snelvaren, waaronder een 44-jarige inwoner van Nijverdal. Een paar uur later kreeg de man wederom een bekeuring. Hij voer met hoge snelheid vanaf de Tsûkemar in de richting van de Pier Christiaansloot. Daar kwam de man een politieboot tegen en werd voor de tweede keer een bekeuring uitgeschreven. Hij moet in totaal 330 euro betalen.

Een 17-jarige schipper uit de gemeente Sûdwest-Fryslan ging vrijdag op de bon. Hij voer in een snelle motorboot. Na controle werd duidelijk dat de boot niet was voorzien een registratienummer. De zwemvesten ontbraken en aan boord was ook geen brandblusser. De 17-jarige kreeg uiteindelijk een bekeuring voor het varen in een snelle motorboot terwijl hij nog geen 18 jaar is.

Meer… Politie 

Related news

List of related news articles